Pompoensoep met appel en croutons

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Aantal

3

stuks
Bereidingstijd

30

minutes

De dagen worden kouder dus tijd voor een heerlijk pompoensoep recept om wat op te warmen! Door appel toe te voegen aan de pompoensoep maken we de soep wat frisser. Overigens is appel een hele goede combinatie met het zoete van de pompoen.

Ingrediënten

  • 1 pompoen

  • 2 appels

  • 2 winterpeen

  • 2 gluten- en lactosevrije bouillonblokjes

  • 2 grote uien – in stukjes

  • 2 teentjes knoflook – geperst

  • 2 laurierblaadjes

  • 4 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)

  • 700 ml water

  • zonnebloemolie

  • 2 sneetjes YAM brood

Bereiding

  • Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten. Als je de pompoen niet wilt schillen, was de stukken dan goed onder de kraan.
  • Schil de wortelen en snijd deze ook in stukken.
  • Schil de appel, snijd deze in stukken en verwijder het klokhuis.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote soeppan en fruit hierin op laag vuur de uien en knoflook.
  • Voeg de pompoen toe en bak alles een paar minuten op laag vuur.
  • Voeg vervolgens de wortelen met het water toe en breng alle ingrediënten aan de kook.
  • Voeg de bouillonblokjes, laurier en tijm ook toe.
  • Laat het geheel 15 minuten koken tot alle groenten gaar zijn.
  • Maak ondertussen van het brood de croutons.
  • Verwijder de laurierblaadjes en pureer vervolgens het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Laat de pompoensoep met appel smaken!