Vegetarische burger

0.0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht
Bereidingstijd

30

minutes

Maak zelf eens een vegetarische burger. Deze vegetarische burger op basis van quinoa is echt om te smullen! En deze vegaburger zit ook nog eens boordevol gezonde ingrediënten.

Ingrediënten

  • 200 g gekookte quinoa (afgekoeld)

  • 4 zongedroogde tomaatjes – in stukjes gesneden

  • 1 rode ui – gesnipperd

  • 1 teen knoflook – geperst

  • broodkruimels van 1 snee YAM brood

  • 1 el verse kruiden (bijv. rozemarijn, peterselie, oregano en basilicum) – fijngehakt

  • 100 g geraspte kaas

  • peper en zout

  • scheut olijfolie

  • 2 eieren

  • 3 YAM bolletjes

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng de quinoa, tomaatjes, ui, knoflook broodkruimels, kruiden, kaas en eieren in een kom en roer dit door elkaar
  • Breng het mengsel op smaak met een snuf peper en zout
  • Vorm met natte handen 3 burgers, leg ze op een bord en zet ze 10 minuten in de koelkast
  • Snijd de YAM bolletjes doormidden en rooster deze 5 minuten in de oven. Terwijl de bolletjes in de oven liggen ga je verder met stap 6 en 7
  • Zet een koekenpan op het vuur met daarin een scheut olijfolie
  • Haal vervolgens de burgers uit de koelkast en bak ze aan beide zijde bruin in de koekenpan
  • Haal de bolletjes uit de oven en laat nu de burgers 8 minuten garen in de oven
  • Smeer de bolletjes in met saus, verdeel wat sla met een tomaat over de broodjes en leg daarop de burgers
  • Serveer de burgers met een lekkere salade of groenten schotel