Tsja, hoe pak je dat aan? Uit ervaring van lezers merken we dat het best wel eens lastig is. Met onderstaande tips helpen we je op weg.
– Vertel je collega’s wat coeliakie is en wat dat precies inhoud. Bestel wat folders en of informatie bij de NCV (Nederlandse coeliakie vereniging). Leg uit wat wel kan en wat niet. Een biertje op vrijdagmiddag is geen optie.
– Leg uit hoe je kruisbesmetting kan voorkomen en wat dat is. Een ongelukje zit in een klein kruimeltje…
– Ligt de kantine medewerkers in. Zo kunnen ze rekening houden met je dieet wensen.
– Zorg dat je een apart kastje of lade op je werk hebt waar alleen glutenvrij beleg bewaard wordt.
– Plak stickers op het beleg met glutenvrij, zo maakt niemand de vergissing.
– Neem een opvallend trommeltje mee zodat iedereen weet dat het van jou is.
– Controleer of je koffieautomaat glutenvrije is. Sommige apparaten schenken ook chocomelk die gluten bevatten.
– Maak geen gebruik van een gezamenlijke broodrooster.
– Trakteer je collega’s op iets lekkers! Zo laat je zien dat glutenvrij ook heel lekker kan zijn en breng je glutenvrij positief onder de aandacht.