Een kijkje in het glutenvrije leven van Judith

Het is mei Coeliakiemaand, in deze maand besteden we extra aandacht aan coeliakie en geven enkele mensen een kijkje in hun glutenvrije leven. Vandaag laat Judith zien dat je van glutenvrij eten een feestje kan maken. Deze dame deelt op haar website Ikeetvrij.com de mooiste en lekkerste glutenvrije recepten en geeft ons in deze blog een kijkje in haar leven. Lees je mee?

Sinds wanneer eet je glutenvrij?

Al vanaf mijn jeugd heb ik veel buikklachten gehad, pas laat werd de oorzaak ontdekt. Ik eet al 15 jaar glutenvrij.

Op welke manier heeft het invloed op jouw dagelijkse leven?

Glutenvrij moeten eten heeft voor mij een wereld geopend van mogelijkheden en kennis op het gebied van voedsel. Aan het begin was het lastig en een zoektocht naar goede en lekkere glutenvrije producten. Nu weet ik onderhand bijna altijd wat ik wel en niet mag eten. Ik maak heel veel zelf, omdat ik het leuk vind om elk ‘normaal’ gerecht om te toveren tot glutenvrij gerecht. Er zijn tegenwoordig gelukkig veel lekkere en goede vervangers van producten met gluten. Ook ik heb nog mijn momenten dat ik ontzettend baal dat ik glutenvrij moeten eten. Bijvoorbeeld wanneer je ergens even wat wilt eten en er geen enkele glutenvrije optie is, of wanneer ik toch iets verkeerd eet en me dagen niet goed voel.

Sta je zelf graag in de keuken? Zo ja, wat maak je dan het liefste?

Ja zeker!! Ik houd ontzettend van kokkerellen. Vooral bakken is een grote hobby van me. Het liefst maak ik dan glutenvrije zoetigheden.

Welk glutenvrij recept is jou op jouw lijf geschreven?

Glutenvrije cheesecake en carrotcake. Daarnaast staat er geregeld een lasagne of risotto op tafel. Welke producten zijn voor jou een must have om in huis te hebben? Ik heb altijd een voorraadje brood in mijn vriezer liggen. Ik eet het liefst de hele dag kleine beetjes, dus ik kan niet zonder (gezonde) snacks zoals ontbijtkoek, granolabars etc.

Hoe creëer jij van jouw ontbijt/lunch een feestmomentje?

Voor mij hoeft een ontbijt of lunch niet eens heel uitgebreid of moeilijk te zijn om er een feestje van te maken. Ik vind het heerlijk om lekker glutenvrij brood te beleggen met verse producten zoals rucola, tomaat, zelfgemaakte tonijnsalade, brie of geitenkaas met noten en honing. Dan heb ik echt even mijn eigen genietmomentje. En het liefst doe ik dat dan voor familie en vrienden. Die komen geregeld mee lunchen.

Wat is jouw YAM tip voor de lezers?

Glutenvrij eten hoeft absoluut geen beperking te zijn! YAM heeft veel lekkere glutenvrije producten. Ik ben groot fan van de honingkoek, gevulde speculaas en het rozijnenbrood. Het rozijnenbrood is zo lekker met een plakje kaas!

Heb je dit overheerlijke recept van Judith al gezien? Zij ging aan de slag met YAM speculaas en maakte er heerlijke cheesecake glaasjes van! Volg Judith op www.ikeetvrij.com en Instagram voor meer inspiratie!