Avocado kikkererwten spread

0.0 from 0 votes
Course: Lunch
Bereidingstijd

15

minutes

Nieuw jaar, nieuwe gezonde keuzes en dus nieuwe belegtips van ons! Deze gluten- en lactosevrije avocado-kikkererwtenspread is gemakkelijk om te maken en ook nog eens super lekker op een YAM bolletje!

Ingrediënten

  • 2 YAM bolletjes

  • 1 avocado

  • 150 g kikkererwten

  • plakjes komkommer

  • cress

  • 1 el olijf- of kokosolie

Bereiding

  • Verwarm de bolletjes even kort in de oven. Dit is alleen om de broodjes even te verwarmen, de YAM bolletjes hoef je niet af te bakken!
  • Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af onder een stromende kraan. Laat dit vervolgens even uitlekken.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 6 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in een kommetje.
  • Prak de avocado met een vork klein en voeg de kikkererwten toe. Roer dit even door elkaar.
  • Snijd de YAM bolletjes doormidden en leg een paar plakjes komkommer op de onderste helft.
  • Bestrijk vervolgens met de avocadospread en bestrooi met wat cress en sluit natuurlijk af met de bovenkant van het bolletje.