Glutenvrije hartige taart

0.0 from 0 votes
Course: Lunch
Bereidingstijd

40

minutes

Een glutenvrije hartige taart om mee te lunchen! Een verwenmomentje zonder dat je meteen een hele grote taart moet maken. Met YAM meerzaden maak je heel makkelijk een lekker lunchtaartje! Het leukste is toch wel dat je er helemaal jouw taartje van kan maken. Kies de groentes die jij lekker vind. Ben je geen fan van YAM meerzaden? Dan kun je natuurlijk ook YAM lichtmeerzaden of YAM bruin gebruiken.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes YAM donker meerzaden

  • 1 ei

  • 50 ml plantaardige room

  • 50 g pompoen

  • 50 g broccoli

  • 1 takje rozemarijn

  • 50 g mini tomaatjes

  • 30 g Parmezaanse kaas

  • peper en zout

  • 2 el olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van jouw springvormpje met bakpapier en vet de randen in.
  • Snijd de hoeken van 1 YAM meerzaden boterham en bekleed hier de bodem mee. Snijd de korstjes van de andere YAM meerzaden boterham en snijd deze door de midden. Bekleed hier de zijkant van de springvorm mee zodat alles is bedekt.
  • Snijd de groentes en de rozemarijn in stukjes. Verwarm een bakpan met wat olijfolie. Roerbak de groentes en de rozemarijn beetgaar. Voeg een beetje peper en zout toe.
  • Vul het taartje met de groentes. Klop het ei los met de plantaardige room en de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Verdeel dit over de groentes en schuif het taartje de oven in voor zo’n 30 minuten.
  • Haal de springvorm er af en geniet van jouw glutenvrije hartige taartje!