Glutenvrije kipsaté op YAM bruin bolletje

0.0 from 0 votes
Course: Lunch
Aantal

4

stuks
Bereidingstijd

30

minutes

Een lekkere glutenvrije kipsaté salade voor op brood is best lekker op z’n tijd. Met dit recept maak je zo’n salade nu helemaal zelf. Een lekkere salade van kipsaté. Heel gemakkelijk om te maken én het smaakt ook nog eens heel goed. Ideaal om eens te maken in het weekend én extra lekker om van te genieten op een YAM bruin bolletje . Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 kipfilet

  • 750 ml water

  • 1 bouillonblokje kip (glutenvrij)

  • 50 g pindakaas

  • 1 1/2 el glutenvrije mayonaise

  • 2 el glutenvrije sojasaus

  • 1 tl sambal

  • 1/2 tl gemberpoeder

  • een snuf nootmuskaat

  • 4 YAM bruine bolletjes

Bereiding

  • Zet een pan met water op het vuur en voeg hier een bouillonblokje aan toe. Breng aan de kook en laat dan de kipfilet in het warme water zakken. Kook de kipfilet in zo’n 20 minuten zacht en gaar. Gooi de bouillon nog niet weg!
  • Schep de kipfilet uit de pan en gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te pluizen. Zorg dat je echt fijne draadjes vlees hebt. Snij ze eventueel nog wat fijner als de stukjes te groot zijn.
  • Doe in een schone schaal de pindakaas, mayonaise, yoghurt, glutenvrije sojasaus, sambal, gemberpoeder, nootmuskaat en komijn. Gebruik een vork om de ingrediënten tot een gladde saus te mengen.
  • Schep nu de kipfilet in de schaal. Doe de saus voor de pittige kip saté salade erbij en roer alles goed door elkaar. Is de salade nog niet smeuïg genoeg? Roer dan nog 1 a 2 el van de bouillon door de salade.
  • Beleg de YAM bolletjes met de glutenvrije kipsaté salade en geniet!