Glutenvrije pizzabroodjes

0.0 from 0 votes
Course: Lunch
Aantal

3

stuks
Bereidingstijd

15

minutes

Pizzabroodjes! Zien ze er niet uit om in te bijten? Deze glutenvrije pizzabroodjes zijn super lekker en je maakt ze heel gemakkelijk. Met het YAM licht meerzaden brood als basis heb je meteen een voedzame lunch. Het leukste is toch wel dat je de glutenvrije pizzabroodjes kan belegen met alles wat jij lekker vind! Zo maak je in een handomdraai jouw favoriete pizzabroodjes! Wie kun je nou niet wakker maken voor pizza! Serveer deze pizzabroodjes als snack bij een borrel of feestje, snij ze gerust in stukjes!

Ingrediënten

  • 3 sneetjes YAM meerzaden

  • 100 ml tomatensaus

  • 1 kleine rode ui

  • 1 plakje ham of spek

  • 2 plakjes geroosterde paprika of courgette

  • een snufje peper en zout

  • 50 g geraspte kaas belegen of parmezaan

  • blaadjes verse basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Schil de ui en snij in dunne ringen. Borstel de champignons schoon en snij in fijne plakjes. Snij de paprika in reepjes.
  • Smeer over elke bodem van de pizzabroodjes een laag tomatensaus. Beleg vervolgens met de ui, paprika/courgette.
  • Snijd de ham en basilicum in reepjes en beleg de glutenvrije pizzabroodjes hiermee. Strooi er geraspte kaas overheen. Strooi er eventueel nog een snufje peper en zout overheen.
  • De pizzabroodjes mogen nu op de bakplaat. Schuif deze voor 10-12 minuten de voorverwarmde oven in en daarna kun je smullen!