Glutenvrije broodpap met bietjes en YAM rozijn

0.0 from 0 votes
Course: Ontbijt
Aantal

2

stuks
Bereidingstijd

20

minutes

Broodpap! Het werd vroeger vaak gemaakt, jeugdsentiment voor veel mensen of iets totaal nieuws waar je wellicht heel erg van kan genieten! Een pap gemaakt van oud brood. Heb je nog wat oude YAM boterhammen liggen? Dan heb je het goed voor elkaar. De broodpap is extra lekker met YAM rozijn. Dit brood is van zichzelf als iets zoet en combineert heel goed met de bietjes!

Ingrediënten

  • 100 g geraspte rode bieten

  • 5 sneetjes YAM rozijn

  • 300 ml plantaardige melk

  • handje blauwe bessen

Bereiding

  • Snijd de korstjes van 3 YAM rozijn boterhammen.
  • Doe de rode biet, melk en de zachte stukken van de YAM rozijn in een pan. Meng met de staafmixer tot een glad mengsel. Breng het mengsel in een pan aan de kook. Laat het mengsel heel even zachtjes pruttelen en zet het vuur uit. Roer wel regelmatig om te voorkomen dat jouw heerlijke ontbijt aan zal branden.
  • Druk 4 rondjes uit de overige YAM rozijn boterhammen. Verdeel over de twee glazen een beetje van de pap, leg hierop een rondje YAM rozijn. Ga net zo lang door totdat de pap op is en de glazen gevuld zijn. Top de glazen af met de blauwe bessen.