Glutenvrije broodpudding met blauwe bessen

0.0 from 0 votes
Course: Ontbijt
Aantal

4

stuks

Een glutenvrije broodpudding met blauwe bessen. Eigenlijk is het niets anders dan een boterhammetje jam en een glas melk, maar dan nét even lekkerder! Met YAM rozijn als basis kan het eigenlijk al niet meer mislukken. Misschien heb je nog wat oude boterhammen liggen zonder bestemming, dan is dit recept dé manier om hier toch nog een feestje van te maken. Marike van Oh My Pie! laat zien hoe je dit maakt. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en een klein beetje geduld.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes YAM rozijn

  • 1 ei

  • 250 ml plantaardige melk

  • 35 g suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 150 g blauwe bessen

  • 1 el amandelschaafsel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte / 180 graden (hetelucht). Bekleed de bodem van de springvorm (15- 16 cm dia) met bakpapier en vet de randen in.
  • Klop in een mengkom de melk, het ei, de suiker en vanillesuiker door elkaar. Snijd de plakken YAM rozijn diagonaal door de midden en leg de plakken in een lage schaal en overgiet dit met het melkmengsel. Laat 5 minuten staan. Schuif het eventueel heen en weer zodat alle plakken in het mengsel zijn geweekt.
  • Leg wat blauwe bessen op de bodem van de springvorm. Leg de broodplakken er in. Strooi het blauwe bessen en amandelschaafsel er tussendoor en overheen.
  • Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten. De pudding is het lekkerste wanneer hij nog warm is.