No waste: croutons maken van oud brood

0.0 from 0 votes
Course: Ontbijt
Bereidingswijze

10

minutes

Met overgebleven sneetjes YAM-brood kun je heerlijke dingen maken, zoals croutons. Gemakkelijk, crunchy en no waste. Wist je dat croutons niet alleen lekker zijn bij een salade of in de soep, maar ook heerlijk in je schaaltje kwark of yoghurt? Maak glutenvrije croutons van oud brood en geniet van een no waste én healthy ontbijtje of lunch. Geniet van een lekker ontbijt of healthy lunch.

Ingrediënten

  • schaaltje yoghurt of kwark (naar keuze)

  • zaden en pitten (zoals chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten of maanzaad)

  • gedroogd of vers fruit (abrikozen, frambozen, rozijnen of gojibessen)

  • croutons

Bereiding

  • Doe ongeveer 150 gram yoghurt of kwark in een schaaltje.
  • Strooi de zaden en het fruit met een eetlepel over de yoghurt. Doseer naar wens.
  • Maak je ontbijt of lunch af met de zelfgemaakte croutons en genieten maar!