Chocolademousse met YAM speculaas

0.0 from 0 votes
Course: Toetje
Aantal

6

stuks
Bereidingstijd

10

minutes

Een lekker toetje voor de feestdagen of gewoon lekker voor tussendoor, deze glutenvrije chocolademousse met YAM speculaas maak je met een paar ingrediënten. Zeker met de feestdagen in zicht is dit een toetje om bij weg te dromen. De YAM speculaasjes hebben een hoofdrol en dat vinden ze leuk! Ben je niet zo gek op chocolade? Gebruik dan een keertje mango, frambozen of aardbeien. Je maakt dan een fruitige mousse, net zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 pakje YAM speculaas

  • 500 ml (plantaardige) slagroom

  • 50 g poedersuiker

  • 150 g pure chocolade

  • 1 tl vanille-extract

Bereiding

  • Verwarm de chocolade au bain marie.
  • Klop ondertussen de slagroom lobbig, niet helemaal stijf. Voeg wanneer de slagroom bijna lobbig is de vanille en de poedersuiker toe. Klop nog één keer door elkaar.
  • Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten kun je dit door de slagroom heen spatelen. Niet te lang, want dan verdwijnt de luchtigheid uit de mousse.
  • Verkruimel 6 speculaas koekjes en verdeel ze over 6 glaasjes. Schep de chocolademousse er overheen.
  • Zet de glaasjes minimaal een half uur in de koelkast, dat mag ook langer zijn.
  • Steek in ieder glaasje een half speculaasje net voordat je de glaasjes chocolademousse uit gaat delen. YAM! Genieten!