YAM desem met zelfgemaakte sandwichspread

0.0 from 0 votes
Course: Broodbeleg
Aantal

3

stuks
Bereidingstijd

10

minutes

Een YAM desem boterham met een zelfgemaakte sandwichspread, super makkelijk om te maken en zo lekker! Dat je dit niet per sé uit een potje hoeft te halen bewijst dit recept voor zelfgemaakte sandwichspread maar eens. Met een aantal verse ingrediënten maak je deze zelfgemaakt sandwichspread zo. Besmeer jouw YAM desem boterham er ruimschoots mee en je hebt het goed voor elkaar! Extra lekker met wat rucola en een kommetje zelfgemaakte tomatensoep.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten 260 gram uitlekgewicht

  • 1 tl mosterd

  • 1/2 rode paprika

  • 2 augurken

  • 1/2 lente ui

  • peper en zout

Bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze vervolgens in een foodprocessor of hakmolentje.
  • Hak de kikkererwten fijn tot een pasta. Schep de kikkererwtenpasta in een kom en voeg hier de mosterd en peper en zout aan toe. Roer goed door.
  • Snijd de groenten fijn en roer deze door de kikkererwtenbasis.
  • Schep de sandwichspread in een schone pot en zet deze in de koelkast.
  • Bewaar de sandwichspread maximaal 1 week in de koelkast.