Een kijkje in het glutenvrije leven van Reza

Het is mei Coeliakiemaand, in deze maand besteden we extra aandacht aan coeliakie en geven enkele mensen een kijkje in hun glutenvrije leven. Vandaag laat Reza zien dat je van glutenvrij eten een feestje kan maken. Deze dame deelt op haar website rezasbakery.com de mooiste en lekkerste glutenvrije recepten en geeft ons in deze blog een kijkje in haar leven. Lees je mee?

Sinds wanneer eet je glutenvrij?

Sinds september 2018 eet ik glutenvrij, niet veel later kwam ik erachter dat ik ook niet tegen lactose en ei kan. Het heeft veel in mijn leven veranderd, hetgeen dat ik uit de winkel kon eten vond ik over het algemeen niet lekker, waardoor ik ben gaan bakken. Ik wilde mijn lekkere creaties met anderen delen, dus begon ik een Instagram account. Sindsdien heb ik al veel leuke dingen gedaan, zoals workshops en leuke pakketjes mogen ontvangen. Het heeft mijn dagelijkse leven dus veel beïnvloed. Het is dus al duidelijk dat ik graag in de keuken sta, het leukste om te maken vind ik ontbijttaartjes. Daarmee begin je elke dag als een feestje.

Zou je misschien nog iets meer kunnen vertellen hoe jij omgaat met glutenvrij, eivrij én lactosevrij eten? Hoe kun jij positief blijven terwijl ik vaak momenten zullen zijn dat er niets voor jou is of dat het toch in de producten zit?

Alleen glutenvrij eten vond ik al lastig, omdat er weinig echt lekkere producten in de winkels waten. Later kwam ik erachter dat ik ook nog eivrij en lactosevrij moest eten, toen bleef er bijna niks meer over. Dit is wanneer ik begon met bakken. In het begin was dit een grote zoektocht, maar uiteindelijk ben ik achter heel veel handige tips gekomen! Daarom ben ik ook mijn eigen site gaan maken, om deze zoektocht voor andere te beperken. In het begin is dit namelijk heel lastig, maar door het bakken is bijna elk eetmoment voor mij wel één groot feest haha. Vaak is er bij feestjes of iets dergelijks niet veel voor mij, maar op dat soort momenten bedenk ik gewoon aan hoeveel lekkers ik zelf bak en waarschijnlijk nog meer lekkere en bijzondere dingen eet dan de mensen die wel alles kunnen eten.

Als je zonder allergie of intolerantie zou kunnen leven, wat zou je dan het liefste eten of bakken?

Als ik nu opeens wel weer alles zou kunnen eten zou ik vers, geroosterd donkerbruin brood eten met een dikke laag Nutella, heel veel croissantjes en van alles met bladerdeeg, dit zijn de dingen die ik echt het allermeeste mis!

Wat is jouw favoriete glutenvrije recept?

Een recept dat echt op mijn lijf is geschreven is van mijn favoriete chocolate chip koekjes met amandelpasta, deze heb ik echt al ontelbare keren gemaakt! Bekijk Reza’s recept hier, dit moet je proeven!

Jouw taartjes en recepten zien er altijd mooi uit. Heb je wel eens een misbaksel gehad? Vertel!

Ik heb zeker ook wel mijn misbaksels. Laatst had ik een supermooi taartje voor Moederdag en daarvoor had Ik voor de tweede keer in mijn slagroom geklopt, maar niet stevig genoeg, dus het was helemaal in elkaar gezakt op de taart. Ik heb ook wel baksels gehad die maar niet gaar werden, of die juist een baksteen werden haha. Veel dingen die ik bak lukken ook nooit perfect in een keer, vaak is de substantie of de smaak niet helemaal hoe ik het wil, dus ik bak de meeste dingen vaak wel twee of drie keer voordat ik er tevreden mee ben.

Nu zijn we heel erg benieuwd naar jouw favoriete producten!

Producten die ik altijd in huis heb is lekker brood, van YAM natuurlijk, amandelmeel, havermout, ahornsiroop, pindakaas en appelmoes, deze ingrediënten gebruik ik in grotendeels van mijn recepten.

We horen jou YAM zeggen, welk brood van YAM vind je het allerlekkerste?

Mijn favoriete YAM product is het desembrood. Dit vind ik een van de lekkerste glutenvrije broden! En de bruine bolletjes zijn ook een van mijn favorieten.

Hoe maak je van jouw ontbijt en lunch een feestje?

Van mijn ontbijt en lunch maak ik altijd een feestje, door mijn favoriete producten te gebruiken en het mooi op te maken! Of het een simpel broodje, een smoothiebowl of een taartje is, mijn bordje ziet er altijd als een feestje uit!

Tip van Reza!

Mijn tip voor de YAM lezers is om te experimenteren met veel recepten, kunnen ook makkelijke recepten zijn, want voordat je het weet vind je een nieuwe favoriete manier om jouw YAM broodje te eten!

Mijn favoriete manier om YAM brood te eten is met avocado en knoflook champignons!

 

Volg Reza voor meer inspiratie op Rezasbakery en Instagram!