NIEUW: Wij bezorgen van dinsdag t/m zaterdag veilig en vers bij je thuis!
Nu ook op de waddeneilanden en in België!
Lees meer over de levertijd van onze bestellingen.

Glutenvrije kookboeken

Wij zijn gek op kookboeken, want je kunt er zoveel inspiratie uit halen! Natuurlijk is het makkelijk om even snel op je mobiel een recept op te zoeken, maar niets is zo fijn als in de tuin of op de bank door een kookboek te bladeren en te genieten van de lekkere recepten en de mooie foto´s. Wij hebben een lijst samengesteld met 8 kookboeken boordevol heerlijke recepten, mooie foto’s en nieuwe ontdekkingen!

   1. 500 glutenvrije gerechten door Carol Beckerman en Deb Wheaton
    Dit boekje is altijd handig om in huis te hebben én cadeau te geven! Na een korte uitleg over coeliakie, de symptomen, kruisbesmetting en keuken tips volgen de recepten in 6 handige hoofdstukken. Ontbijt, snacks, amuses, hoofd- en bijgerechten en zoete lekkernijen worden allemaal behandeld. Bij elk recept staat een foto waardoor je een beeld krijgt van het gerecht. Ook staan er handige serveer- en bewaartips in het boek. De auteurs van dit boek hebben ervaring met coeliakie en het is duidelijk te merken dat zij veel weten op het gebied van allergieën. Sommige recepten bevatten veel ingrediënten, maar het is mogelijk om ze te versimpelen. Een zeer compleet kookboek met veel variaties!
    Lactosevrij: Voor de meeste recepten worden ook koemelkvrije alternatieven gegeven.
    Prijs: €10,-
   2. Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij door Celia Brooks
    In dit boek staan meer dan 100 gezonde vegetarische en koolhydraatarme recepten (niet meer dan 10 gr koolhydraten per recept). Ontbijt, hoofdgerechten, desserts en feestelijke hapjes worden allemaal prachtig weergegeven. De eiwitten in de recepten zijn voornamelijk afkomstig van eieren en soja. Peulvruchten komen niet voor in dit boek met als uitzondering de sojaboon. Suiker is een absoluut taboe in dit kookboek. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar er staan genoeg verrassende recepten in die iedereen kan maken! Niet bij elk recept staat een foto. Dit kookboek is ook geschikt voor mensen met het insulineresistentiesyndroom, omdat de recepten een lage glycemische-waarden hebben.
    Lactosevrij: wordt geen rekening mee gehouden in dit kookboek.
    Prijs: €17,50
   3. De gluut door Pauline Kalkhoven
    Bourgondisch eten zonder gluten, lactose en suiker! Van hele simpele recepten, tot ingrediënten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar wel goed verkrijgbaar zijn! De schrijfster Pauline heeft zelf diabetes en coeliakie maar opent een gehele nieuwe wereld waarin glutenvrij, lactosevrij en suikervrij koken zonder e-nummers een genot is! Geen pakjes en zakjes, alles zelf maken! Aan het begin van het boek worden meelmengsels en vervangers duidelijk uitgelegd waarnaar vervolgens de recepten beginnen. Een aanwinst voor je boekenkast! Voor onze website heeft Pauline 2 heerlijke recepten voor je uitgekozen; een glutenvrije kastanjesoep en Faux filet in zoutkorst met kruidige quinoasalade.
    Lactosevrij: ja
    Prijs: €34,-
   4. 100% puur door Dayenne Bos
    Met dit kookboek eet het hele gezin gezond glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij! Het lijkt misschien moeilijk om tegenwoordig onbewerkte ingrediënten te vinden, maar de schrijfster van dit boek laat zien dat het gemakkelijk is om bewust te kiezen voor gezonde voeding dat gewoon in de supermarkt te koop is. In het begin wordt er uitleg geven over verschillende voedingsstoffen en hun werking. Vervolgens worden er praktische tips gegeven, waarna er 100 pure recepten volgen voor jong en oud. Met de basisingrediënten in huis kom je een heel eind om lekkere gerechten te maken!
    Lactosevrij: ja
    Prijs: €20,-
   5. Glutenvrij koken en bakken door Frederique Jules
    Met dit boek ga je zeker genieten van glutenvrij eten! Verschillende bloem- en meelsoorten met basismixen en boodschappenlijst worden uitgelegd waarna vervolgens de recepten komen. Brood, cakes, voor- hoofd- en nagerechten, het komt allemaal aan bod. Veel ingrediënten kun je in de supermarkt vinden of kopen via internet. Een zeer smakelijk boek met prachtige foto’s dat zorgvuldig is geschreven en veel inspiratie biedt!
    Lactosevrij: ja, meeste recepten zijn ook lactosevrij
    Prijs: €20,-
   6. Oh my pie! door Marike Bol
    O wat zijn wij dol op pie.. euhm Marike! Vorig jaar heeft ze een leuk artikel voor ons geschreven en haar recepten voor waanzinnige wentelteefjes en een hartige tulband mochten wij ook delen op onze website! Dit boek is werkelijk een feestje en geeft veel glimlach momentjes door de manier waarop Marike schrijft. Met pakkende verhalen, vele recepten en kleurrijke foto’s die smaakvol het natuurlijke bakresultaat in beeld brengen. Een boek bruisend van gluten- en lactosevrije ontbijt feestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten met vegan opties! Daarnaast zijn het ook nog eens allemaal betaalbare recepten! Oh, en ondertussen heeft Marike een tweede boek ‘Bakken zonder Tarwe’ !
    Lactosevrij: ja
    Prijs: €23,-
   7. Foodless door Carlijn Bröring
    Vol passie schrijft Carlijn heerlijke recepten voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. “Het leven met een intolerantie hoeft niet knettermoeilijk te zijn, je moet alleen even weten waar je moet beginnen.” Bij elk recept staan duidelijke iconen die aangeven welke allergenen er niet inzitten, dus als je niet tegen gluten, soja of lactose kan is dit boek perfect voor jou! De meeste recepten hebben niet veel ingrediënten waardoor het gemakkelijk te maken is.
    Lactosevrij: ja, meeste recepten zijn ook koemelkvrij
    Prijs: €27,50
   8. Boom geniet zonder gluten door Jan-Willem van der Boom
    Boom eet al meer dan 20 jaar zonder gluten, thuis, bij vrienden en buiten de deur. Zoals hij het omschrijft ‘Koken zonder gluten is een keuze voor jezelf of andere, eten zonder gluten is niet altijd een keuze. Eten zonder gluten en genieten zou geen keuze moeten zijn.’ In het boek staan ruim 70 recepten die eenvoudig te maken zijn, maar ook enige uitdaging geven om lekkere gerechten voor te schotelen aan je familie, gasten of vrienden. Geen ingewikkelde ingrediënten, het gaat puur om de glutenvrije gerechten, zoals stroopwafels, ontbijtkoek, pizza en pasta. In het kookboek wordt veel gebruik gemaakt van de keukenmachine dus houd hier rekening mee als je deze niet in huis hebt.
    Lactosevrij: nee
    Prijs: €29,50

Wat is jouw favoriete glutenvrije kookboek? Laat het ons weten in een bericht!

Zoek je inspirerende sites, apps en social kanalen, klik dan hier!