Hartige taart van YAM desembrood

0.0 from 0 votes
Course: Lunch
Aantal

6

stuks
Bereidingstijd

50

minutes

Een glutenvrije hartige taart met een voedzame bodem gemaakt van YAM desem. Hier kun je gerust een puntje van proeven! Heb je nog YAM desem liggen maar weet je niet zo goed wat je er nog mee kan doen? Deze hartige taart is dan echt een aanrader om te maken. Doordat YAM desem al erg rijk is aan vezels en gemaakt is van pure ingrediënten heb je meteen een hele voedzame basis voor een gezonde hartige taart.

Ingrediënten

  • 6 à 8 sneetjes YAM desem

  • 1/2 el kokosolie

  • 5 eieren

  • 200 g pompoen – in blokjes gesneden

  • 200 g broccoli – in stukjes gesneden

  • 200 g rode kool – in stukjes gesneden

  • 1 rode ui – in stukjes gesneden

  • 5 zongedroogde tomaatjes

  • 100 g kipfilet bio – in stukjes gesneden

  • 1 takje rozemarijn

  • peper en zout naar eigen smaak

Bereiding

  • Snijd 6 a 8 sneetje YAM desem.
  • Bekleed de bodem van de springvorm (18 a 20 cm) met bakpapier en vet de randen in.
  • Snijd de korstjes van de boterhammen af en bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het brood. Duw dit goed aan zodat er geen kieren ontstaan.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte.
  • Verhit de bakpan en roerbak de groentes en de rozemarijn met een beetje kokosolie en het peper en zout totdat deze beetgaar zijn.
  • Doe de groentes in een kom en roerbak nu de kipstukjes totdat deze gaar zijn.
  • Verdeel de groentes en de kipstukjes over de hartige taart bodem.
  • Klop de eieren los in een kommetje. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Schenk de eieren over de vulling heen.
  • Zet de hartige taart in de oven voor zo’n 40 minuten.
  • De taart is goed wanneer de binnenkant niet meer heel vochtig is. Laat de hartige taart afkoelen buiten de oven.
  • Serveer deze met een salade en geniet!