Vegetarische paté van walnoten

0.0 from 0 votes
Course: Lunch
Aantal

6

stuks
Bereidingstijd

10

minutes

Een YAM desembroodje met een vegetarische paté van walnoot, zongedroogde tomaatjes en salie. Een feest voor de smaakpapillen! Deze spread maak je eenvoudig en lijkt op een paté alleen dan gemaakt van walnoten. De verse salie en de zongedroogde tomaatjes geven de vegetarische paté een heerlijke hartige smaak en structuur. Het nieuwe broodje gezond van 2020 boordevol goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

Ingrediënten

  • 200 g walnoten – 6 tot 8 uur of een nacht geweekt in koud water

  • 200 g zongedroogde tomaten in olie uitgelekt (ongeveer 15-20 stuks)

  • 10 blaadjes salie

  • zeezout

  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten met 2 eetlepels schoon water in een foodprocessor of gebruik een staafmixer. Mix tot je een glad resultaat hebt. Voeg wat extra water toe als het te dik is.
  • Schep in een luchtdichte glazen pot.
  • In de koelkast kun je het (ruim) een week bewaren.