Zoete aardappelsoep met YAM desem sterren

0.0 from 0 votes
Course: Lunch
Aantal

1

stuks
Bereidingstijd

30

minutes

Een lekkere soep van zoete aardappel waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt. Maak dit snelle, glutenvrije en vegan soepje als lunch of diner, lekker met YAM desem.

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje

  • 3 zoete aardappels ongeveer 600 gram

  • 2 el rode curry pasta – glutenvrij bijv. van Fair Trade

  • 400 ml kokosmelk

  • 4 sneetjes YAM desem

Bereiding

  • Kook 600 milliliter water in een pan en voeg hier het groentebouillonblokje aan toe.
  • Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en voeg deze toe aan de groentebouillon.
  • Voeg ook de currypasta en de kokosmelk toe en laat dit zo’n 15 minuten koken, totdat de zoete aardappel zacht is.
  • Pureer de zoete aardappels en het vocht met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Snijd het desembrood in plakken. Druk er een ster of kerstboom uit met een steker. Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie en bak de sterren en kerstbomen goudbruin.
  • Verdeel de soep over twee kommen, voeg een klein beetje kokosmelk toe en leg een kerstfiguur op de soep. Genieten maar!