Ook met gluten- en lactose-intolerantie kun je genieten van een heerlijk dessert bij je diner. Zelf glutenvrije en lacosevrije chocolademousse maken biedt namelijk de oplossing. Heel eenvoudig, klaar in een handomdraai en super lekker! Ideaal met Kerst of andere feestelijke gelegenheden. Probeer zelf dit recept voor fluweelzachte chocolademousse zonder gluten, lactose en suiker.
Ingrediƫnten
- 750 g zoete aardappel
- 150 ml kokosmelk
- 4 eetlepels rauwe cacao
- 1 eetlepel geraspte kokos
Recept voor gluten- en lacosevrije chocolademousse
- Schil de zoete aardappel
- Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in 15-20 minuten gaar
- Laat de gekookte aardappelblokjes afkoelen tot kamertemperatuur
- Voeg de zoete aardappel, cacao en kokosmelk samen in een maatbeker
- Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde mousse
- Schep de mousse in mooie glaasjes of kommetjes en bestrooi het met wat cacaopoeder of geraspte kokos als decoratie
- Serveer de gluten- en lactosevrije chocolademousse met een klein lepeltje