Het is niet moeilijk om zelf glutenvrije wafels te maken en al helemaal niet met het YAM basisrecept van glutenvrije wafels van brood. YAM brood natuurlijk! Een recept voor wafels die glutenvrij, lactosevrij én vegetarisch kunnen zijn. De topping kies je zelf! De wafels zijn lekker met stroop, slagroom of poedersuiker, maar voor wie zichzelf nog wat extra wil verwennen delen we ook inspiratie voor andere zoete & hartige toppings!
Ingrediënten
- 4 sneetjes YAM glutenvrij brood
- 4 el boter
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
Hoe maak je glutenvrije wafels?
- Verwarm het wafelijzer voor.
- Besmeer de sneetjes brood aan beide zijden met boter.
- Klop de melk, eieren en het kaneel los in een kom.
- Wentel de sneetjes brood 1 voor 1 door het mengsel, zodat ze aan beide zijden volledig bedekt zijn met het mengsel.
- Plaats de sneetjes brood in het wafelijzer tot beide kanten een mooie goudbruine kleur hebben en een beetje krokant zijn.
- Serveer de wafels op een bord met een topping naar wens.
- Geniet ervan!
Heerlijke ideeën voor zoete toppings voor glutenvrije wafels:
- Banaan met stroop
- Aardbeien met poedersuiker
- Kersen met slagroom
- Bolletje vanille ijs met gesmolten chocolade saus
Ideeën voor liefhebbers van hartige toppings voor glutenvrije wafels:
- Roomkaas met zalm en rucola
- Toefje kwark met appel en granaatappel
- Avocado, gebakken spek en een gekookt eitje
Ook lekker bij een soepje in plaats van broodstengels of YAM croutons!