Met deze zomerse temperaturen hebben we wel een ijsje verdiend! Zonder al teveel moeite maak je dit glutenvrije aardbeien cheesecake ijs zelf. Je hebt er geen ijsmachine nodig én toch maak je een romig ijs zonder grote ijskristallen. De YAM speculaasjes doen het erg goed in combinatie met het ijs en de aardbeien. Een recept om je vingers bij af te likken!
Het enige wat je nodig hebt is een cakevorm, spatel en een pannetje. Het is handig om ook een keukenmachine te hebben waarmee je kan mixen maar dit kan eventueel ook met de spatel!
Tip!
Kies een keer voor een ander soort fruit. Frambozen, bramen of kersen smaken hier ook erg lekker bij!
Ingrediënten
- 4 YAM speculaasjes
- 250 g verse aardbeien- ingekookt met 3 el water + 1 el suiker
- 250 g naturel roomkaas
- 1 blikje gecondenseerde melk 400 g
- 200 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract
Bereiding:
- Verkruimel de speculaasjes en zet deze even opzij.
- Kook de aardbeien in een pannetje met 1 el suiker + 3 el water, zodat ze zacht worden en indikken.
- oe de roomkaas samen met de gecondenseerde melk, slagroom en vanille in de kom van de keukenmachine en klop tot een klontvrij en romig ijsbeslag.
- Schenk de helft van de ijsmix in een cakeblik en schep hier de helft van de aardbeien en speculaaskruimels overheen.
- Schenk de rest van het ijsbeslag in de cakevorm, gevolgd door de rest van de aardbeien en de speculaaskruimels.
- Zet de cakevorm in de vriezer zodat het ijs harder kan worden. Geniet ervan!