Nieuw jaar, nieuwe gezonde keuzes en dus nieuwe belegtips van ons! Deze gluten- en lactosevrije avocado-kikkererwtenspread is gemakkelijk om te maken en ook nog eens super lekker op een YAM bolletje!
Ingrediënten voor 2 broodjes
- 2 YAM bolletjes
- 1 avocado
- 150 gr kikkererwten
- Plakjes komkommer
- Cress
- 1 el olijf- of kokosolie
Bereiding
- Verwarm de bolletjes even kort in de oven. Dit is alleen om de broodjes even te verwarmen, de YAM bolletjes hoef je niet af te bakken!
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af onder een stromende kraan. Laat dit vervolgens even uitlekken.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 6 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in een kommetje.
- Prak de avocado met een vork klein en voeg de kikkererwten toe. Roer dit even door elkaar.
- Snijd de YAM bolletjes doormidden en leg een paar plakjes komkommer op de onderste helft.
- Bestrijk vervolgens met de avocadospread en bestrooi met wat cress en sluit natuurlijk af met de bovenkant van het bolletje.
Tips
Eet smakelijk!