Vandaag besteld, de volgende werkdag tussen 17.00 en 22.00 vers bij je thuis geleverd.

Home Het leven van Pluis

Het leven van Pluis

Ik ben Pluis en woon bij Yvette. Zij heeft mij geadopteerd want ik kom eigenlijk van het Kinderfonds. Het kinderfonds zorgt ervoor dat ouders heel erg dicht bij hun zieke kinderen kunnen verblijven in de zogeheten Ronald mc Donald huizen. Door de verkoop van mijn broertjes en zusjes kan je dit geweldige doel steunen. Zo ben ik dan ook bij Yvette terecht gekomen.

Ik beleef zoveel avonturen die je kan zien op mijn eigen Instagram account. Er is altijd wel wat te bleven, zo ook vandaag. Vandaag is het namelijk “Rabbitday”. Hoe tof is dat, een eigen feestdag!

Aangezien ik enorm van worteltjes hou vroeg ik om een worteltaart. Yvette zou hem voor mij bakken en ik mocht helpen…..(met het opeten van de wortels). De taart is zoooo lekker dat ik zou willen dat het elke dag rabbitday is. Maar gelukkig ben ik binnenkort ook nog jarig dus dan krijg ik vast weer zo’n lekkere taart… toch?

Ik heb een deal gesloten met Yvette. Als jullie mijn instagram- en de facebookpagina van het kinderfonds liken mag ik het recept met jullie delen! Natuurlijk kun je ook een van mijn broertjes en zusjes adopteren en ze daarna verwelkomen met deze heerlijke glutenvrije worteltaart!

Ingrediënten voor het beslag

boter, voor het invetten van de bakvorm

225 gram glutenvrije bloem

1 zakje bakpoeder

2 grote eieren

125 gram donkere basterdsuiker

125 ml zonnebloemolie

1 tl kaneel

1 appel

250 gram wortels

1 sinaasappel

een handje rozijnen

40 gram walnoten

Ingrediënten voor het glazuur

75 gram (room)boter

125 gram poedersuiker

75 gram roomkaas

20 gram walnoten

Bereiding

Was en rasp de wortelen en de appel in snippers. klop de eieren los en voeg de olie en suiker toe. Mix voorzichtig de bloem, bakpoeder en kaneel door het mengsel. Schep de wortelen en de appel door het beslag. Plet de walnoten en roer deze ook door het beslag. Rasp de schil van de sinaasappel boven het mengsel en knijp vervolgens het sap uit de sinaasappel in het mengsel. Nu goed roeren zodat het een mooi geheel is.

Het klopt dat het mengsel erg vloeibaar is! Vet je bakvorm in en leg aan de onderkant van de vorm bakpapier. Strooi wat bloem over de ingevette randen. Zo kun je straks makkelijk de taart uit de vorm krijgen. Giet het mengsel in de vorm en zet hem voor ongeveer 30 a 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.

Let op! De taart is ook na het bakken nog vrij zacht. Deze hard uit als hij afkoelt. Je taart is gaar als de satéprikker er zonder beslag uitkomt.

Het glazuur

Meng de zachte boter met de kruidenkaas tot 1 geheel. Voeg al mixend de poedersuiker toe. Meng tot slot wat rasp van de sinaasappelschil door de glazuur. Als de taart is afgekoeld kun je de bovenkant bestrijken met het glazuur en strooi je er stukjes walnoot overheen.

Smakelijk eten!

Geschreven door: Yvette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen

Verder winkelen