Ik ben Pluis en woon bij Yvette. Zij heeft mij geadopteerd want ik kom eigenlijk van het Kinderfonds. Het kinderfonds zorgt ervoor dat ouders heel erg dicht bij hun zieke kinderen kunnen verblijven in de zogeheten Ronald mc Donald huizen. Door de verkoop van mijn broertjes en zusjes kan je dit geweldige doel steunen. Zo ben ik dan ook bij Yvette terecht gekomen.
Ik beleef zoveel avonturen die je kan zien op mijn eigen Instagram account. Er is altijd wel wat te bleven, zo ook vandaag. Vandaag is het namelijk “Rabbitday”. Hoe tof is dat, een eigen feestdag!
Aangezien ik enorm van worteltjes hou vroeg ik om een worteltaart. Yvette zou hem voor mij bakken en ik mocht helpen…..(met het opeten van de wortels). De taart is zoooo lekker dat ik zou willen dat het elke dag rabbitday is. Maar gelukkig ben ik binnenkort ook nog jarig dus dan krijg ik vast weer zo’n lekkere taart… toch?
Ik heb een deal gesloten met Yvette. Als jullie mijn instagram- en de facebookpagina van het kinderfonds liken mag ik het recept met jullie delen! Natuurlijk kun je ook een van mijn broertjes en zusjes adopteren en ze daarna verwelkomen met deze heerlijke glutenvrije worteltaart!
Ingrediënten voor het beslag
boter, voor het invetten van de bakvorm
225 gram glutenvrije bloem
1 zakje bakpoeder
2 grote eieren
125 gram donkere basterdsuiker
125 ml zonnebloemolie
1 tl kaneel
1 appel
250 gram wortels
1 sinaasappel
een handje rozijnen
40 gram walnoten
Ingrediënten voor het glazuur
75 gram (room)boter
125 gram poedersuiker
75 gram roomkaas
20 gram walnoten
Bereiding
Was en rasp de wortelen en de appel in snippers. klop de eieren los en voeg de olie en suiker toe. Mix voorzichtig de bloem, bakpoeder en kaneel door het mengsel. Schep de wortelen en de appel door het beslag. Plet de walnoten en roer deze ook door het beslag. Rasp de schil van de sinaasappel boven het mengsel en knijp vervolgens het sap uit de sinaasappel in het mengsel. Nu goed roeren zodat het een mooi geheel is.
Het klopt dat het mengsel erg vloeibaar is! Vet je bakvorm in en leg aan de onderkant van de vorm bakpapier. Strooi wat bloem over de ingevette randen. Zo kun je straks makkelijk de taart uit de vorm krijgen. Giet het mengsel in de vorm en zet hem voor ongeveer 30 a 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Let op! De taart is ook na het bakken nog vrij zacht. Deze hard uit als hij afkoelt. Je taart is gaar als de satéprikker er zonder beslag uitkomt.
Het glazuur
Meng de zachte boter met de kruidenkaas tot 1 geheel. Voeg al mixend de poedersuiker toe. Meng tot slot wat rasp van de sinaasappelschil door de glazuur. Als de taart is afgekoeld kun je de bovenkant bestrijken met het glazuur en strooi je er stukjes walnoot overheen.
Smakelijk eten!
Geschreven door: Yvette