Glutenvrij toetje met speculaas

0.0 from 0 votes
Course: Toetje
Aantal

2

stuks
Bereidingstijd

10

minutes

Met de feestdagen in zicht is het altijd spannend welk toetje er op tafel zal verschijnen. YAM heeft hét glutenvrije feesttoetje gemaakt waar iedereen van kan genieten. Met slechts enkele ingrediënten tover jij een feestje op tafel. De YAM speculaasbrokken zijn het geheime ingrediënt. Ze zijn krokant, kruidig en vooral ongelofelijk lekker! Binnen 10 minuten staan deze heerlijke glutenvrije toetjes op tafel, dit mag je niet missen!

Ingrediënten

  • 125 g YAM speculaasbrokken

  • 150 ml (plantaardige) slagroom

  • 2 el suiker

  • 200 g vlaaifruit + een aantal verse frambozen

  • 30 g witte chocolade

Bereiding

  • Doe de speculaasbrokken in een zakje en rol deze tot grove kruimels met een deegroller of wijnfles. Verdeel de kruimels over 2 glaasjes.
  • Klop de slagroom stevig met de suiker, voeg eventueel vanille toe en verdeel de slagroom over de speculaasbrokken kruimels. Strooi hier eventueel nog wat kruimels overheen en dek af met vlaaifruit of een laagje jam.
  • Versier de toetjes met verse frambozen, aardbeien of blauwe bessen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe de gesmolten chocolade in een boterhamzakje. Knip een klein puntje af en swirl vrolijk over de toetjes, en nu GENIETEN!