No waste glutenvrije recepten

Bij YAM willen we ook graag een steentje bijdragen aan No Waste. Zonde natuurlijk om ons glutenvrije brood weg te gooien als het net iets langer ligt of een beetje droog is geworden. Wij bedachten een paar recepten om brood te gebruiken wanneer het wat ouder is. 

1. Het is niet moeilijk om zelf glutenvrije wafels te maken en al helemaal niet met het YAM basisrecept! Wij hebben namelijk een heerlijke variant bedacht van glutenvrije wafels van YAM brood!

2. Wist je dat croutons niet alleen lekker zijn bij een salade of in de soep, maar ook heerlijk in je schaaltje kwark of yoghurt? Go no waste met breadcrumbs, lekker simpel, maar heel erg lekker!!

3. Wat dacht je van deze Glutenvrije Wentelteefjes: Brood wat een dagje ouder is geworden is perfect voor het maken van wentelteefjes. Doordat je het brood in een mengsel van ei en (amandel)melk doopt, wordt het brood weer heerlijk smeuïg. Varieer de wentelteefjes met rood fruit, banaan of vanille kwark voor een extra feestelijk resultaat.

4.  Dit glutenvrije borrelhapje (druiven met ricotta op brood) is gemakkelijk om te maken en is ooo zo heerlijk! Door wat vocht van gebakken druiven op een broodje te sprenkelen wordt het smeuïg.

5. Een perfecte lunch of als stevig ontbijt op een luie zondag. Een broodje gevuld met ei uit de oven is niet alleen lekker, maar ook in slechts 15 minuten klaar.

6. Frietje gezond, maar dan net anders! Met oud brood en broodkorstjes kun je lekkere dingen maken, zoals deze lekkere broodfrietjes. Gemakkelijk en ideaal om het optimale uit je YAM-brood te halen…

7. Voor iedereen die gek is op pizza én voor liefhebbers van brood dit is een echte guilty pleasure: een Pizzabroodje! Afhankelijk van je topping is dit recept ook vegetarisch of lactosevrij te maken! De ideale snack tijdens een avondje film kijken. Of gezellig voor iedereen een YAM pizzabolletje tijdens het borrelen.

8. Heb je een YAM cake of muffin die wat ouder is en droog proeft? Combineer het dan met yoghurt of jam zodat het vocht in de cake/muffin trekt! Bijvoorbeeld dit lekkere toetje met de YAM cake heb je echt in een handomdraai gemaakt. Verwen jezelf of je vrienden en familie met dit heerlijke toetje!

Het weggooien van voedsel is niet meer van deze tijd. Hopelijk hebben wij je kunnen inspireren om langer van jouw glutenvrije brood te kunnen genieten!

Heb jij nog No Waste tips?